Λεύκανση δοντιών ZOOM AP

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια δημοφιλής αισθητική τεχνική με την οποία βελτιώνεται το χρώμα των δοντιών.

Με τη λεύκανση μπορεί να αλλάξει το χρώμα μόνο των δοντιών ενώ αποκαταστάσεις όπως εμφράξεις ή στεφάνες μένουν ανεπηρέαστες χρωματικά. Επιπλέον, δεν επηρεάζεται το σχήμα, το μέγεθος ή η θέση των δοντιών. Επομένως, είναι κατάλληλη μέθοδος για δόντια που δεν έχουν εκτεταμένες αποκαταστάσεις στα πρόσθια δόντια και είναι σχετικά ίσια.

Το ακριβές αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι μη προβλέψιμο. Εξαρτάται από την απόχρωση των δοντιών (δόντια με κίτρινη απόχρωση ανταποκρίνονται καλύτερα από αυτά με γκρι ή καφέ απόχρωση) και από την ποιότητά τους. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες καθώς και από τις συνήθειες του ασθενή που περιλαμβάνουν τη στοματική υγιεινή και τη χρήση χρωστικών (καπνός, καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, αναψυκτικά τύπου cola).
Slides-077
Η λεύκανση είναι μια διαδικασία απόλυτα ασφαλής για τα δόντια. Η βιβλιογραφία μας δείχνει ότι 14 ημέρες μετά την τελευταία εφαρμογή του λευκαντικού η δομή της αδαμαντίνης (σμάλτο) έχει επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.

Στη DENTA CLINIC χρησιμοποιούμε το σύστημα ZOOM AP (Advanced Power) που είναι παγκοσμίως η δημοφιλέστερη μέθοδος λεύκανσης καθώς συνδυάζει υψηλή αποτελεσματικότητα, απόλυτη ασφάλεια και χαμηλό κόστος.

Λεύκανση απονευρωμένου δοντιού

Μια ιδιαίτερη περίπτωση λεύκανσης είναι η λεύκανση μεμονωμένου δοντιού με εσωτερική δυσχρωμία που οφείλεται σε σταδιακή νέκρωση του δοντιού μετά από τραυματισμό ή σε απορρόφηση χρωστικών από υλικά υπάρχουσας απονεύρωσης. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται αποχρωματισμός, είναι τελείως ανώδυνη και χρειάζεται 2 τουλάχιστον συνεδρίες με απόσταση μιας εβδομάδας.bleaching

“Im Namen des gesamten Teams, lade ich Sie ein, uns kennenzulernen
Lazaros D. Papaiordanidis, DDS, MSc, Zahnarzt