Τα βιβλία πάνε Παραλία

Τα βιβλία πάνε Παραλία

Πηγή: http://parallaximag.gr

festival3

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές βιβλίου της χωράς, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, γιορτάζει τα τριάντα πέντε χρόνια λειτουργίας του και επιστρέφει και φέτος στην αγαπημένη μας Παραλία, με άπειρα περίπτερα και με συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, των γραμμάτων και της πόλης.

Το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3-19 Ιουνίου στην Παραλία του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

6

Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1982 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, μαζί με πολλές άλλες δράσεις και εκδηλώσεις. έναν από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς φορείς Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

8

Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη /Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», καθώς με την ευκαιρία των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, το 2016 ανακηρύχθηκε «Επετειακό έτος Αριστοτέλη» από την UNESCO.

5

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΣΤ’ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες) ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Στο πλαίσιο λοιπόν του ΚΣΤ΄ Πνευματικού Μαΐου «η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης» που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο, 20 χρόνια από το θάνατό του, θα πραγματοποιούνται καθημερινά πολλές εκδηλώσεις.

4Μια συνήθεια της πόλης που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι με φανατικούς επισκέπτες σε περιμένει και φέτος.

 

*3-19 Ιουνίου στην Παραλία του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ώρες λειτουργίες είναι κάθε ημέρα 18.30 -23.00 και τις Κυριακές και τα πρωινά 11.00- 13.30&18.30 -23.00

 

Πηγή: http://parallaximag.gr

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

“Im Namen des gesamten Teams, lade ich Sie ein, uns kennenzulernen
Lazaros D. Papaiordanidis, DDS, MSc, Zahnarzt